Den 16-19 november deltog Navigator som vanligt på vårt globala byrånätverk Dialogue Internationals kreativa forum. Vår PR-konsult Amanda och Art Director Anna begav sig till Paris för att under ett par intensiva dagar träffa kreatörer från hela världen och arbeta med ett kundcase utvalt av värdbyrån. Även byråcheferna från medlemsbyråerna var på plats för Managers meeting. Senaste mötet var i Malmö i juni, då Navigator var värdbyrå.
Kreativt forum
Dialogue International Creative Forum är en årlig träff för kreatörer från byråerna i nätverket. I år anordnades det av den franska byrån Grenade & Sparks som har kontor i Paris och New York. Forumet för samman handplockade individer från varje byrås kreativa och digitala avdelningar. Delegaterna har sedan 48 timmar på sig att, i mixade lag, skapa en vinnande pitch och presentera för kunden. Det är en rolig och utmanande helg som inte bara löser upp kommunikativa knutar, utan också knyter nya vänskapsband mellan byråerna. Årets kund var NH Hotel Groups hotellkoncept Nhow Hotels, som kreatörerna fick i uppgift att skapa ett digitalt koncept för. Ett av teamen som Navigators kreatörer var med i gick vinnande ur striden och tog fram det starkaste konceptet.
Spännande föreläsning om audio branding
Både kreatörer och byråchefer fick lyssna på spännande föreläsningar. En av de som stack ut var en föreläsning om audio branding, alltså att använda ljud i varumärkesbyggande syfte. Michael Boumendil som grundat byrån Sixième Son har arbetat med audio branding i många år, bland annat för varumärken som Renault, Coca-Cola och Samsung. Han berättade även om en ny era, där varumärken inte lånar musik från musiker, utan vice versa. Audio branding är ett spännande område som öppnar nya dörrar för vad ett varumärke kan vara.
amanda_sv-17Vill du veta mer?
Om du vill veta mer om vårt globala nätverk är du varmt välkommen att höra av dig eller så kan du läsa mer här om Dialogue International här.
Amanda Ekenberg
Junior PR Consultant
Media relations
Tel +46 725 34 77 77
amanda.ekenberg@navigator.se