I våras fick vi på Navigator förtroendet att bygga MFF Events nya varumärke. Bolaget ansvarar bl.a. för alla evenemang på Stadion utanför matchdag, från möten och mässor till fester. Utmaningen har varit att skapa ett varumärke som är attraktivt för en bredare målgrupp och som kan stå för sig själv, utan att tappa kopplingen till MFF och Stadion. Vårt gemensamma arbete landade i 1910 av två skäl: det är ett inarbetat årtal i MFF-kretsar eftersom klubben grundades då, samtidigt som namnet inte bara signalerar fotboll.
1910 – Möjligheternas mötesplats
Strategi är A och O när man bygger ett varumärke och det första vi gjorde var att ta fram en varumärkes- och kommunikationsplattform för 1910. Plattformen fungerar både som ett ankare och en kompass. Den håller varumärket på plats och visar vägen framåt. 1910 använder sig av kommunikationskonceptet ”möjligheternas mötesplats”. Det bygger på tanken om att vi aldrig kan vara säkra på vad som händer när människor möts, men att vi är övertygade om att det finns alla chanser att växa och nå framgång – tillsammans! Och det är ju precis det som människor har gjort hos MFF i mer än hundra år. Här sitter vinnarandan i väggarna och det är svårt att inte svepas med.
Logotyp och grafisk profil
I samma veva skapade vi 1910:s logotyp och satte den grafiska profilen. Även här var tanken att de visuella delarna av varumärket skulle kunna stå för sig själv, men ändå höra samman med MFF. Guldet har en naturlig koppling till MFF och representerar 1910:s erbjudande om möten med guldkant.
Ny webbplats
Senast i projektet har vi lanserat 1910:s nya webbplats. Här finns all information och inspiration som du behöver inför att ordna ett framgångsrikt möte, succéartad fest eller mästerlig mässa. Stadion är unik i det avseende att den rymmer allt från två till 2 000 personer och på webbplatsen får du som arrangör en tydlig överblick över alla lokaler och deras möjliga användningsområden. Vi har utvecklat sajten tillsammans med OddHill.
leif_sv-14Vill du veta mer?
Vill du veta mer om vårt samarbete med MFF Event AB och 1910 är du varmt välkommen att höra av dig. Leif Lindau
Managing Partner
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 22
leif.lindau@navigator.se