Igår var det äntligen dags för den digitala marknadsföringskonferensen Internet i Fokus, Skånes största och viktigaste mötespunkt för alla som arbetar med kommunikation av något slag. Navigator var huvudpartner till konferensen som lockade mer än 300 besökare.
Hur man blir thought leader
Internet i Fokus inleddes av Navigators Creative Director Niclas Bergenblad som berättade om hur man blir kunskapsledare i sin bransch. De flesta företag drömmer om att bli den visionära expert som media och journalister rådfrågar. Men för att bli en kunskapsledare krävs en genomtänkt strategi och kunniga talespersoner.
Ecophon som kunskapsledare
Ecophon är ett av de företag där Navigator varit med och bidragit på kunskapsresean. Jonas Pernet på Ecophon visade under eftermiddagens breakout session hur Ecophon tack vare digital kommunikation, konceptutveckling och kunskapsdrivande aktiviteter blivit den starkaste och mest trovärdiga aktören inom ljud och akustik. Jonas pekade på att det som kunskapsledare handlar om att förtjäna sin position, vilket man gör genom att dela med sig av sin expertis.
Trelleborgs digitala resa
Även Patrik Romberg på Trelleborg Group gästade Internet i Fokus breakout sessions. Temat för Patriks föreläsning var den digitala resan i verkligheten. Stora och anrika koncerner riskerar att försvinna om de inte redan är, eller håller på att bli digitala. Det förstod ledningen på Trelleborg tidigt och koncernen har förvandlats från klassiskt industriföretag till en framgångsrik industriell digital föregångare. Trelleborg använder ny teknik för att utveckla sina produkter och skapa mervärde åt sina kunder i mer än 40 länder.
Tre viktiga lärdomar
Vårens Internet i Fokus var fylld av intressanta föreläsningar och lyssnarna fick lära sig allt från krishantering i sociala medier till hur vi kan dra nytta av biologin i vår digitala marknadsföring. Sammantaget fanns det dock tre lärdomar som löpte genom föreläsningarna:
  1. Underskatta inte värdet hos dina intressenter. De är inte köpare ännu men kan konverteras. Sluta att enbart fokusera på köpknappen och skapa intresse och ge dem kunskap så har du alla möjligheter i världen att förvandla dem till köpare.
  2. Var öppen och transparent med vilka ni är och vad ni gör! Ni är människor som pratar med människor. Och glöm inte att ni är intressanta!
  3. Återuppfinn dig själv, annars kommer någon annan att göra det.
Bilder från dagen
Här hittar du lite bilder från dagen på Internet i Fokus.  
niclas_sv-14Kontakta oss gärna
Om du vill veta mer om årets upplaga av Internet i Fokus eller Navigators roll som huvudpartner är du varmt välkommen att kontakta oss.
Niclas Bergenblad
Creative Director
Digital and innovation strategy
Tel +46 40 631 62 13
niclas.bergenblad@navigator.se