På Ideon i Lund finns ett av världens främsta företag inom probiotika – Probi. Historien om hur ett visionärt forskningsprojekt vid Lunds universitet i mitten av 80-talet resulterade i den patenterade probiotikastammen Lactobacillus plantarum LP299V® är legendarisk.
Probiotika är magens bästa vän
Probiotika har ingått i människans kost i årtusenden och finns naturligt i livsmedel som oliver, surkål, salami och filmjölk. Många probiotiska bakterier tillhör släktena Lactobacillus eller Bifidobacterium. De är ofarliga och finns naturligt i tarmen hos människor och djur. Tarmflorans sammansättning av mikroorganismer är mycket viktig för vår hälsa. Om balansen mellan ”goda” och ”onda” bakterier rubbas kan det leda till hälsoproblem och allvarliga sjukdomar. Probiotika bidrar till tarmflorans balans, vilket kan ge bättre maghälsa och stärka immunförsvaret. Vilket är just vad Probis produkter gör.
Probi leder utvecklingen
Probis fokus på forskning och klinisk dokumentation har lett till att LP299V idag är en av världens mest väldokumenterade probiotikastammar och har gjort Probi ledande inom forskning om och utveckling av probiotika. Genom åren har LP299V fått sällskap av fler patenterade probiotikastammar och de återfinns bland annat i ett flertal välkända produkter, som t ex ProViva.
Nästa steg för Probi
Probi är idag ett börsnoterat internationellt bioteknikföretag och samarbetar med bland annat livsmedelsföretag som Danone och läkemedelsföretag som Ferring, Sanofi och Merck. Under 2016 tog Probi ett nytt steg i utvecklingen när de förvärvade det nordamerikanska företaget Nutraceutix som fokuserar på tillverkning av probiotika i stor skala, med en GMP-certifierad produktionsanläggning och patenterade teknologier för distribution av probiotika.
Både forskning och tillverkning
Förutom att stärka positionen på marknaden i USA innebar förvärvet av Nutraceutix även att Probi fullt ut kan erbjuda sina kunder en helhetslösning där de fungerar som en samarbetspartner från forskning och utveckling hela vägen genom produktion och lansering. Det innebar också att Probis produktportfölj breddas och att de få ett antal nya varumärken som integreras i den befintliga strukturen.
Fler varumärken
Vi på Navigator tycker att det är väldigt spännande att vi får vara med Probi på den här resan. Vi har bland annat hjälpt dem att integrera Nutraceutix varumärke i Probi, skapa en ny produktvarumärkesstruktur anpassad för expansion samt förädlat logotyper och förpackningar, producerat trycksaker och tagit fram mässor.
Nytt mässmaterial
Broschyrer och one-pagers
Foldrar
leif_sv-14Kontakta oss gärna
Vill du veta mer om hur vi på Navigator skulle kunna hjälpa dig med din kommunikation är du varmt välkommen att höra av dig.
Leif Lindau
Account Director
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 22
leif.lindau@navigator.se