Uddeholm är en av världens ledande tillverkare av stål för industriverktyg. Det är ingen tillfällighet. I varje stålbit, i varje steg av processen, från råmaterial till slutprodukt, satsar de hela sitt hjärta. Tekniken är viktig, kunskapen och produktutvecklingen likaså, men det handlar om mer än så. ”Det handlar om glöden inom oss – om kärleken till stålet!”.
Fokus på forskning och utveckling
I värmländska Hagfors har Uddeholm sin produktion, forskning och utveckling samlad på en och samma plats. Här har de funnits i många år. Företaget vilar på en lång tradition och firade förra året hela 350 år. På forskningsavdelningen, som är ett av Sveriges ledande laboratorier, arbetar de kontinuerligt för att göra produkterna lite bättre. Här går kvalitet, kundbehov och forskning hand i hand. Med sina drygt 300 patent har Uddeholm redan en ledande position. Men för att behålla denna måste de alltid utveckla nya produkter och förnya det produktutbud de redan har.
Brett utbud och service i världsklass
Uddeholm finns över hela världen. Sedan 2007 ingår Uddeholm i den internationellt börsnoterade stålkoncernen voestalpine AG, med säte i österrikiska Linz, och har över 50 000 anställda. Det betyder att de kan garantera samma stål och service av högsta kvalitet var än i världen deras kunder befinner sig. Deras framgång handlar om mer än bara produkter. Utöver ett brett utbud av ytbehandlingar och dimensioner, finns de alltid till hands med teknisk kunskap, råd och support. Med stor erfarenhet, forskning och kontinuerlig utveckling av nya produkter är Uddeholm väl rustade för att möta kundens utmaningar och behov.
Ett långsiktigt samarbete
Uddeholm sökte i våras en strategisk och kreativ byrå som kan hjälpa dem att ta nästa steg för sin kommunikation och marknadsföring. Vi är stolta och glada över att valet föll på oss. Nu påbörjas ett långsiktigt samarbete där vi på Navigator kommer att bidra med både strategisk och kreativ kompetens. Men även vissa produktionsjobb för att stötta upp Uddeholms marknadsavdelning vid exempelvis produktlanseringar. För att nå bästa effekt av våra gemensamma insatser inleds arbetet till hösten med att ta fram en kommunikationsplattform för Uddeholm. På temat samarbete kommer vi även löpande att hålla ett antal break-out sessions per år. Syftet är att boosta Uddeholm med trendno-useingar, inspiration och ny kunskap för att nå nästa nivå.
Kontakta oss så berättar vi mer
Vill du veta mer om samarbetet med Uddeholm? Varmt välkommen att höra av dig till mig.
Jenny Wendel
Vill du veta mer om samarbetet med Uddeholm? Varmt välkommen att höra av dig till mig.
Jenny Wendel
Client Director Strategic communication