Ingen har väl undgått att bilindustrin står inför en massiv transformation de kommande åren. Något som i sin tur driver på utvecklingen av nya digitala tjänster och innovativa affärsmodeller. För att främja framkomsten av dessa har Smarter Mobility skapats – ett helt nytt kluster för bilindustrin på Ideon i Lund.
Smarter Mobilitys syfte
Syftet med Smarter Mobility är att samordna och underlätta olika aktörers gemensamma intressen samtidigt som det handlar om att skapa arbetstillfällen i regionen. Ambitionen är att ha ett hundratal medlemmar och ett antal starka partners som samarbetar och delar på kostsamma resurser.
Mer än ett nätverk
Tanken är att vara mycket mer än ett nätverk. Det handlar om att främja tillväxt för alla involverade genom att öppna dörrar och skapa möjligheter. Smarter Mobility har ett etablerat partnerskap med ett kluster i det tyska bilbältet Baden Würtemberg där 140 företag samarbetar och är öppna för nya kontakter. Smarter Mobility startade under våren och har redan paketerat en lång rad tjänster som är relevanta, viktiga och adderar värde för potentiella partners och medlemmar. Nu är det dags att lansera Smarter Mobility på bred bas.
Navigator partner
Navigator har gått in som partner i Smarter Mobility och hjälper inledningsvis till med framtagning av logotype, grafisk profil, kommunikationskoncept, presentationer och innehåll på den nya webbplatsen. Den långsiktiga planen är att hjälpa klustret växa successivt för att nå sina verksamhetsmål och genom vårt fokus på B2B och högengagemangsprodukter hoppas vi kunna bidra på ett positivt sätt även för de andra medlemsföretagen och partnerna. Vill du veta mer om Smarter Mobility kan du bland annat läsa artikeln i 8 till 5 och besöka webbplatsen smartermobility.org
niclas_sv-14Hör av dig!
Har du frågor om samarbetet med Smarter Mobility är du varmt välkommen att höra av dig.
Niclas Bergenblad
Creative Director
Digital and innovation strategy
Tel +46 40 631 62 13
niclas.bergenblad@navigator.se