Igår var det dags för börsintroduktion på Nasdaq First North för en av våra uppdragsgivare TerraNet. Intresset inför noteringen har varit oerhört stort för det Lundabaserade mjukvaruteknologibolaget. Vi önskar alla på företaget all lycka på den fantastiska resa de har framför sig.
Vad gör TerraNet?
TerraNet med huvudkontor i Lund levererar unik patenterad mjukvaruteknologi som möjliggör intelligent maskin-till-maskin-kommunikation och strömning av data, inklusive bandbreddskrävande HD-media, oberoende av mobilnät eller andra hotspot-beroende nätverk. TerraNet grundades 2004 med visionen att överbrygga bristande bredbandskapacitet i utvecklingsländer.
Standardiserad teknologi
I syfte att testa och utveckla de mest optimala kommersiella tillämpningarna för teknologin inleddes samarbeten med såväl nätoperatörer som mobiltillverkare, däribland Huawei, Qualcomm och indiska Tata DoCoMo. Flera år av intensiv forskning och utveckling resulterade i en ny världsstandard som TerraNet både var initiativtagare till och har byggt sin mjukvaruplattfrom kring. Standarden Wi-Fi AwareTM som antogs 2015 av Wi-Fi Alliance lanseras successivt av mobil- och mikrochiptillverkare under 2017. Denna omständighet har accelererat det redan stigande intresset för TerraNets teknologi.
Intelligent M2M-kommunikation
Idag är TerraNet unikt positionerade med patenterade mjukvarualgoritmer som möjliggör intelligent maskin-till- maskin-kommunikation och strömning av data inklusive bandbreddskrävande HD-media helt oberoende av mobilnät eller andra hotspot-beroende nätverk. Målsättningen är att Bolagets teknologi ska vara integrerad i 500 miljoner sensorer och enheter inom tre till fem år. ”Vi är källarfirman på vindsvåningen som nu kliver in i finrummet tack vare uthålliga investerare och att vår teknik har blivit standardiserad”, säger Pär-Olof Johannesson, CEO.
leif_sv-14Kontakta oss gärna
Vill du veta mer om Navigators samarbete med TerraNet är du varmt välkommen att höra av dig.
Leif Lindau
Managing Partner
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 22
leif.lindau@navigator.se