När Farzin Saber såg barnen sitta i soffan och spela på sina iPads slog det honom att de förmodligen inte hade en aning om hur de fungerade. Och att barn omger sig med massor av teknik utan att egentligen reflektera över att det är resultatet av vetenskap. Han tänkte att det borde finnas en plats som var lika rolig som ett lekland, fast istället för att bara hoppa runt skulle barnen både ha kul och lära sig något. Men Farzin gjorde något mer än bara tänka. Han bestämde sig för att göra verklighet av sin idé.
Vill väcka lusten att lära
Resultatet blev Cool Minds, ett helt nytt lek- och kunskapslabb i Malmö. Här kan barn och ungdomar experimentera med teknik, kemi och biologi. Göra DNA-halsband, bygga en robot och lära sig att programmera egna dataspel. Bland mycket annat. Tanken är att väcka deras intresse för teknik och låta dem lära sig mer under lek- och lustfyllda former. Förhoppningen är att de kanske redan här får impulser som påverkar deras framtida yrkesval.
För barn, unga och skolor
Cool Minds har allt från sommar- och kvällskurser till barnkalas och workshops. De har även ett stort utbud av laborationer för skolor som är anpassade till läroplanen. Men här finns också plats för mer kreativa aktiviteter som till exempel keramik och filminspelningar.
Strategiskt samarbete
– Valet av Navigator är ingen tillfällighet. Deras värderingar ligger nära våra och jag är övertygad om att vi med gemensamma krafter kommer att föra ut mycket kunskap till unga i regionen. Tillsammans kommer vi att göra skillnad, konstaterar Farzin Saber.
Ny webbplats
Vi på Navigator är oerhört glada att vi får vara med på resan och göra Cool Minds till en angelägenhet för alla i Malmö. Bland annat har vi konceptualiserat sommarkurserna, designat webbsidan och tagit fram strategier för att locka fler besökare. cool-minds-webcase Läs gärna mer om Cool Minds på coolminds.se
malin_sv-14
Kontakta oss gärna
Vill du veta mer om samarbetet med Cool Minds? Hör gärna av dig så berättar vi mer!
Account Director
Strategic and operative communication Tel +46 40 631 62 21 malin.staberg@navigator.se