Kockum Fritid är ett av Malmös största besöksmål med över en halv miljon besökare årligen. Den mer än 10.000 kvadratmeter stora inomhusanläggning med ett bredd utbud av aktiviteter och rymmer allt från gym och gruppträning, ishall till simhall och sporthall med såväl squash som badminton. Dessutom finns det gott om konferensmöjligheter, en restaurang och en sportshop. Nu har vi på Navigator varit med och tagit fram anläggningens nya webbportal tillsammans med webbyrån 040 Internet.
Webbportal för Kockum Fritid
Utmaningen var att skapa en tydlig portal som trots alla aktiviteter är enkel att navigera och förstå. Portalen är byggd i wordpress och skapad i moduler för att förenkla filtreringen. Givetvis är den responsiv för att den ska vara lika lättillgänglig i såväl din smartphone som läsplatta. Förstasidan har en bildväxlare i toppen. Under den ligger en modul med möjlighet att puffa för olika aktuella aktiviteter och erbjudanden. Under denna följer tre flöden med nyheter, aktiviteter och övrigt i huset. Menyn, som fälls in när man scrollar, gör det enkelt att hitta rätt.
Färgkoder som förenklar
För att underlätta navigeringen har varje aktivitet en egen färgkod som följer med genomgående i hela portalen. Färgkoden går dessutom igen inne på anläggningen för all kommunikation för respektive aktivitet. När du går in på en aktivitet filtreras och visas allt inom kategorin ut. Du får även tips på andra aktiviteter inom avdelningen för att lockas att testa nya saker. Varje aktivitet har en egen sida för att förbättra sökmotoroptimeringen. Dessutom innehåller portalen en blogg med inlägg från Kockum Fritids olika partners. kockumfritid
Smarta funktioner
Bakom kulisserna innehåller portalen en viss komplexitet för att underlätta för besökaren. Bland annat har webbportalen en koppling till BRP (www.brpsystems.se) som styr bokningar av gruppaktiviteter, ankomstbokningar och banbokningar. En flik med ”Dagens aktiviteter” finns tillgängligmed ett klick som en in- och utfällbar flik på alla sidor. När du klickar på ett pass kommer du direkt till passbokningen. Här hittar du även “Avvikande öppettider” och “Kommande 7 dagar“. På sidan “Kommande 7 dagar” hittar du alltid receptionen, gym, simhall, restaurang, sport-shopens öppettider samt gruppträningspassen för sju dagar framåt. Data till dessa hämtas från anläggningens affärssystem och uppdateras så fort det sker exemplevis ett instruktörsbyte. Inom kort kommer även en webbutik att integreras i sidan som gör det möjligt att betala för exempelvis banhyra, medlemskap och simskola.
malin_sv-14Kontakta oss gärna
Vill du veta mer om webbportalen eller vårt samarbete med Kockum Fritid är du varmt välkommen att höra av dig.
Malin Staberg
Account Director
Strategic and operative communication
Tel +46 40 631 62 21
malin.staberg@navigator.se