I onsdags gick Malmöderbyt mellan LB07 och FC Rosengård av stapeln. Swedbank Stadion fylldes med 7825 besökare – damallsvenskans tredje högsta publiksiffra någonsin. I 58:e minuten gjorde Ella Masar McLeod 0-1 till FC Rosengård, vilket också blev matchens resultat, trots hård press från LB07. Matchen är en viktig händelse i allsvenskans historia och man tog tillfället i akt att lyfta frågan om damfotbollens roll för samhället i stort.
Damfotbollen som drivkraft
Fotbollen är den sport i Sverige som lockar flest tjejer. För att diskutera fotbollen som drivkraft, både för unga tjejer och samhället i stort, anordnades ett seminarium innan matchen. Medverkade gjorde bland annat Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, och tidigare målvakt för IFK Värnamo, tillsammans med Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och David Polfeldt från Massive Entertainment. De diskuterade hur damfotbollen kan utveckla samhället och gynna flickors möjligheter att ta plats på lika villkor.
Om #medimatchen
Bakom #medimatchen står LB07, FC Rosengård, Malmö FF och Malmö stad. Med hjälp av damfotbollen vill man skapa en rörelse för både jämlikhet och inkludering. Att använda den för att skapa förebilder och för att forma nätverk, laganda och kvinnliga ledare.
I samarbete med Navigator
Inför matchen har Navigator, genom sitt samarbete med MFF, hjälpt till med den övergripande kommunikationen inför matchen. Vi ligger bakom idén med #medimatchen och har arbetat med konceptutveckling och budskap. Vi har också arbetat med designen för webbprodukter och trycksaker, annonstexter och de inbjudningar som gått ut till föreningar, näringsliv och andra intressenter.
leif_sv-14Vill du veta mer?
Vill du veta mer om samarbetet med MFF och #medimatchen är du varmt välkommen att höra av dig.
Leif Lindau
Managing Partner
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 22
leif.lindau@navigator.se