Nu har vi stärkt upp vårt team med ytterligare en native english copywriter. Vi hälsar Kayla Keyser varmt välkommen till Navigator!
Varför sökte du dig till Navigator?
När vi hade beslutat att flytta till Sverige var det en god vän som tipsade om Navigator. Jag hörde av mig och möttes av en genuinitet och en rakhet som tilltalar mig. Detta är viktigt för att jag ska fungera och prestera kreativt. Och kreativitet blir så mycket intressantare när man samtidigt arbetar strategiskt. Det var faktiskt Navigator som fick oss att välja Malmö över Stockholm till slut.
Vad ser du fram emot att få åstadkomma här?
Jag gillar att lösa problem och främja tillväxt genom att skapa övertygande och iögonfallande koncept.
“Fun conceptual work. It’s what copywriters do.”
Vad har du för utbildning och bakgrund?
Jag har studerat engelsk litteratur hos Michael Dobson, chef för Shakespeare Institute In Stratford-upon-Avon, i Chicago. Som copywriter har jag bland annat arbetat på kommunikationsbyrån Kunde i Köpenhamn och på byrå i London. Nu har jag gjort detta i 20 år, och skrivit för många sorters företag inom B2B och B2C.
Vad är det bästa med att vara copywriter?
Bra kollegor är grundläggande. Det spelar en större roll än exempelvis vilken budget eller klient man har. Sen gillar jag detaljer och att få gräva. Jag uppskattar möjligheten att få lära mig helt nya saker.
“Everything is interesting when you know enough about it.”
Vilka varumärken står ut och inspirerar dig?
Apple. Allt de gör är designat med både estetik och funktionalitet på hög nivå. Greta Thunberg och Extinction Rebellion tycker jag också gör enormt starka avtryck idag. De bästa varumärkena genom tiderna finns på konstmuseer.
Vad gillar du att göra på fritiden?
Jag älskar att leka tafatt, bygga sandslott och laga mat med mina barn. Jag läser mycket, det blir en hel del poesi. Just nu har jag fastnat för William Blake. Konst och att gå på konstgalleri är något som fyller mig med inspiration.
Nämn några saker som gör dig glad
Utöver mina fritidsintressen så blir jag väldigt glad när jag får en liten komplimang från min dotter exempelvis. Sen mår jag bra när folk omkring mig har det bra.