johan.bergquist Vi på Navigator är glada över att kunna hälsa Johan Bergquist varmt välkommen som ny copywriter. För dig som vill veta lite mer om vem Johan är och vilka styrkor han har passade vi på att ställa några snabba frågor.
Vad gillar du med att vara copywriter?
Framför allt är det möjligheten att hela tiden få lära mig nya saker om nya företag, företeelser och marknader. Att sätta mig in i målgruppens vardag och utifrån den försöka hitta en idé som når fram, berör och skapar förändring.
Vilket är det roligaste projektet du varit med om?
Det är svårt att peka ut något som roligast. Men alla projekt där jag har fått vara med från början, prata med målgruppen, lära mig kunden och sedan ta fram ett genomtänkt och kreativt koncept som både berör och underhåller samtidigt som det lyfter fram produktfördelarna är oerhört tillfredsställande. Helt enkelt varje gång jag har fått vara med och knäcka koden.
Vilka företag/varumärken tycker du är duktiga på att kommunicera?
Företag som hela tiden förnyar sig utan att släppa sitt grundläggande budskap. Som vågar stå för något och inte är rädda för att ta ställning. Apple är duktiga, de kommunicerar varumärkets kärnvärden i allt de gör, från produktpresentationer, marknadsföring och butiker till produkterna i sig. Och företag som Ikea, H&M och Willys. Alla med en tydlig position som de kommunicerar konsekvent, varierat och underhållande.
Följer du några intressanta bloggar du kan tipsa om?
Jag är rätt dålig på att följa bloggar måste jag erkänna, men jag följde Nina Åkestam när hon bodde i New York för några år sedan.
Vilken typ av kunder har du arbetat med?
Det har faktiskt blivit det mesta genom åren. Allt från köpcentrum, resebolag och kulturevenemang till finansbolag, IT-företag och tillverkningsindustri.
Har du några spännande fritidsintressen?
Nja, kanske inte så spännande. Målar tavlor och gör musik med varierande resultat. Dessutom skriver jag böcker och har gjort så under många år. Och så länge de förblir opublicerade får jag väl kalla det för ett fritidsintresse …
Blogginlägg om positionering
Johan kommer att vara en flitig skribent på bloggen. Här kan du läsa hans första inlägg om positionering.