2018 har börjat bra, inte minst eftersom vår nya AD Fredrik Oscarsson är på plats! För att du ska lära känna honom lite bättre både professionellt och privat bad vi honom svara på några snabba frågor om sig själv.
Varför sökte du dig till Navigator?
En vän tipsade mig om att Navigator sökte en art director. Jag kollade upp företaget på nätet och sociala media och kände att det var något som kunde passa mig. Jag vill jobba med flera olika typer av kunder och uppdrag och då passar Navigator perfekt.
Vad har du för utbildningar i bagaget?

Efter gymnasiet och en del säsongande valde jag att söka mig till en industridesignutbildning på Högskolan på Gotland. Under utbildningstiden upptäckte jag att jag mer och mer drogs åt grafisk formgivning. Så efter min tid på Gotland kändes det naturligt att utbilda mig vidare inom grafisk form och visuell kommunikation. Sen tidigare hade jag en kompis som studerade på Billy Blue School of Graphic Arts i Sydney, han tipsade mig om att söka. Det gjorde jag och tack vare min tidigare utbildning och portfolio kunde jag läsa in en Bachelor of Communication Design på ett år.

Vad är det bästa med att vara art director?
Att jag får jobba med något som jag brinner för. Det känns inte som ett ”vanligt arbete” utan mer som ett stimulerande intresse. Något jag hade gjort ändå, även om jag inte var anställd av någon.
Finns det något varumärke som du tycker är riktigt duktiga på att kommunicera?
Personligen har jag en försmak för kommunikation där humor är en av byggstenarna, och jag tror även det i många fall är ett effektivt sätt att slå igenom bruset. Då ligger ju Ica-Stig med familj nära till hands! Så det får bli Ica.
Vilken typ av kunder har du arbetat med?
Allt ifrån entreprenörsdrivna enmansorkestrar (läs artister, barberare, mäklare, antikhandlare, advokater etc.) till större företag inom logistikbranschen och resebranschen.
Vilket är det roligaste projekt du varit med om?
Större resekataloger där jag fått friheten och förtroendet att arbeta fram koncept, färg/form och uttryck på egen hand. Från idé till färdig produkt.
Har du några spännande fritidsintressen?
Jag har ett antal intressen som jag har svårt att klara mig utan. På hemmaplan tar jag varje tillfälle som ges att åka surfskate eller träna Bikramyoga. När jag reser vill jag företrädesvis åka snowboard eller skidor, alternativt ta mig till ett varmare hav och surfa.
Sist men inte minst, berätta tre saker som gör dig glad!
Förutom ovannämnda intressen; mina barns skratt. Min frus skratt. Samkväm i goda vänners lag.