Allt fler företag väljer att blogga. För dig som vill vara kunskapsledare (thought leader) i din bransch är en bra företagsblogg ett utmärkt verktyg. Enligt Hubspot kan företag som använder sig av en blogg generera 100 procent fler inlänkningar till sin hemsida. Inlänkningar som i sin tur kan förvandlas till heta leads.
Bra företagsblogg
En företagsblogg fungerar inte som en modeblogg. Väldigt få väljer att följa en företagsblogg slaviskt via RSS. För att dina inlägg ska hittas och läsas behöver du dela dem i egna kanaler och sociala medier. Och du behöver framför allt SEO-optimera dem. Om du redan idag arbetar aktivt med din SEO så vet du att det bästa sättet att optimera för ett ord eller en fras är att skapa en egen sida. Och det är ju exakt vad du gör när du skapar ett inlägg.
Utbilda bloggare internt
För att göra innehållet i bloggen intressant kan du antingen låta enskilda medarbetare i företaget blogga. Du kan också sätta samman ett helt team med bloggare från olika kompetensområden. Att utnyttja gästbloggare är ofta ett effektivt sätt att få nya läsare att hitta din blogg.
Skapa en tydlig plan
Precis som du bör göra en plan för vilka ämnen du vill spegla i bloggen bör du göra en plan för vilka sökord och sökfraser du vill optimera dina inlägg för. Du behöver också göra en plan för hur du ska dela dina inlägg från bloggen och ta reda på i vilka sociala medier och egna kanaler dina olika inlägg passar bäst genom att testa.
Generera leads
Naturligtvis behöver du även få koll på vilka som läser dina inlägg så ett effektivt leads-verktyg är också nödvändigt. Här använder vi på Navigator Apsis Lead som ger dig en tydlig bild av vilka företag som är intresserade av det du har att säga. Med en bra koppling till ditt CRM-system kan du dessutom se till att allt loggas för framtida bearbetning.
Vi hjälper dig hela vägen
Vi på Navigator hjälper företag inom en lång rad branscher att såväl utveckla som driva sina bloggar. Tillsammans tar vi fram redaktionell kalender, bidrar med bilder, skriver inlägg, SEO-optimerar, lägger ut och delar i företagets egna kanaler och sociala medier.
niclas_sv-14Kontakta oss gärna
Vill du veta mer om hur vi på Navigator skulle kunna hjälpa dig med din företagsblogg är du varmt välkommen att höra av dig.
Niclas Bergenblad
Creative Director
Digital and innovation strategy
Tel +46 40 631 62 13
niclas.bergenblad@navigator.se