mobilanpassade Googles algoritmer för hur man presenterar sökresultat brukar vara en väl förborgad hemlighet. Nu meddelar dock sökjätten att man från den 21 april 2015 kommer att nedprioritera icke mobilanpassade sidor. Sidor som är svåra att läsa på en mobil skärm, svåra att navigera eller som tar lång tid att ladda kommer helt enkelt att presenteras längre ner i listan över sökresultat.
Mobilanpassade sidor
Google meddelar att åtgärden har kommit till pga allt fler människor använder mobilen för att söka. Uppemot hälften av alla sökningar sker nu från mobila enheter och detta måste Google förhålla sig till. För alla mobilanvändare är detta goda nyheter. Åtgärden kommer att påskynda utvecklingen av mer mobilvänliga webbsidor, vilken gynnar alla som använder telefoner och surfplattor för att söka.
Dags för en uppgradering?
Fortfarande misslyckas uppemot 40% av företagssidorna i Googles mobilvänlighetstest. Är ditt företag ett av dessa? Är ditt företag beroende av att synas i sökresultaten? Eller är det rentav affärskritiskt? Då är det hög tid att skapa en mobilanpassad webbsida.
mikael_sv-14Kontakta oss gärna
Vill du ha hjälp med att skapa mobilanpassade sidor är du varmt välkommen att höra av dig.
Mikael Jisander
Copywriter
SEO and social media
Tel +46 40 631 62 18
mikael.jisander@navigator.se