Att Fazer gör choklad och bröd är knappast någon hemlighet. Mindre känt är kanske att de även driver restauranger. Vilket förmodligen beror på att du i många fall inte tänker på att de är restauranger. Som företagets lunchrestaurang, sjukhusrestaurangen eller måltidsservicen på äldreboendet.
Med passion för mat
Fazer Food Services är marknadsledande i Norden när det gäller måltidstjänster. Under varumärken som Amica, Tastory och BistroA lagar och serverar deras 6 000 anställda cirka 500 000 portioner varje dag i 1 200 restauranger. Till skillnad från företag inom facility management, som förutom städ-, bevaknings- och parkeringstjänster även erbjuder matservice, brinner Fazer Food Services för måltidsupplevelsen –matkvaliteten, de färska hälsosamma ingredienserna och en inbjudande miljö. Och smaken, förstås. Fazer Food Services fokuserar på smakupplevelsen och deras culinary teams har bland annat tävlat och vunnit guld i Community Catering på Culinary World Cup och Olympiade der Köche I Tyskland.
Tar ansvar för framtiden
Som den ledande måltidsexperten har Fazer Food Services även tagit initiativet i en mängd frågor som rör matkvalitet, hållbarhet och hälsa. Bland annat driver de ett projekt som kallas food nudging, där man genom att arrangera och presentera en buffé utifrån vissa premisser och i en viss ordning, kan ”knuffa” oss att ta mer grönsaker på tallriken och äta mindre kött. Fazer Food Services arbetar även aktivt med att minska matsvinnet, både på tallriken och i tillagningsprocessen. De har också tagit flera initiativ när det gäller ansvarsfulla inköp, vilket bland annat innebär att de i Sverige enbart köper svenskt griskött.
Ytterligare ett steg
Vi på Navigator är oerhört glada att vi får vara med när Fazer Food Services nu tar ytterligare ett kliv för att befästa sin ledande ställning och föra ut både sin mat och sin filosofi till fler kunder i de nordiska länderna. Bland annat har vi hjälpt dem med att ta fram en kommunikationsplattform, säljmaterial, en strategi för inbound, med bland annat marketing automation och mycket spännande content, som kommer implementeras och produceras under 2017.
Broschyr
Broschyr som beskriver det nya kommunikationskonceptet.
broschyr-fazer
Affischer
Affischer som förmedlar känslan kring Fazer Food Services. affischer-fazer
Business case
Presentation med business case som visar på möjligheterna. case-fazer
maria_sv-16Kontakta oss gärna
Vill du veta mer om samarbetet med Fazer Food Services är du varmt välkommen att höra av dig.
Maria Hoffstein
Account Director
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 10
maria.hoffstein@navigator.se