Fakta är enligt Nationalencyklopedins definition ett sakförhållande som verkligen föreligger vid en viss tidpunkt. Med ett oändligt internet har vi fått ett informationsöverskott och en sammanhangsbrist som låter faktaresistensen gro i vår allt mer partiska värld. Sanningen är helt enkelt under ständig förhandling. Vi behöver redskap som hjälper oss att räta ut frågetecknen och säkerställa att vi faktiskt har rätt information. Och det är precis det som Factlabs informationshubb hjälper oss med. Sedan ett par månader tillbaka har vi fått den stora äran att få vara med och bygga Factlabs varumärke och kommunikation.
Sök bland statistik från hela världen i Factlabs informationshubb
Factlab är ett fristående, opartiskt och transparent bolag som vill göra det enkelt att med hjälp av pålitlig statistik utvärdera vad som är sant för att kunna bevisa eller förkasta alternativa fakta. Syftet är att förse allmänheten, journalister, elever, lärare och politiker med vetenskapligt grundad information. Med en enkel sökning kan du visa, jämföra och laborera i realtid med tillförlitlig statistik från myndigheter, organisationer och forskningsinstitut. Och med big data i form av mer än 50 miljoner fakta från fler än 400 statistiska databaser är det möjligt att hitta oberoende data om det mesta, från ekonomi, utbildning, miljö och geografi till kultur, hälsa och sport. Som professionell användare får du dessutom tillgång till smarta tilläggsfunktioner som skräddarsyr diagram och tabeller efter dina önskemål i ditt flöde.
Vårt samarbete
Det är alltid roligt att få vara med och bygga ett varumärke från grunden. Och när det handlar om att göra nytta för vårt samhälle, som i Factlabs fall, då är det lite extra kul! Just nu befinner vi oss i en strategisk fas där vi skapar Factlabs varumärkes- och kommunikationsplattform. Nästa steg blir att ta fram nytt kommunikationsmaterial och en helt ny webbplats, men redan nu kan du följa Factlab på Facebook. Vi ser verkligen fram emot att få vara delaktiga i kampen mot alternativa fakta och fake news!
Maria Hoffstein
Varmt välkommen att höra av dig! Vi berättar gärna mer om vårt samarbete med Factlab.
Maria Hoffstein
Client Director Strategic communication