anna-drake-3045Vi på Navigator är glada över att kunna hälsa Anna Drake varmt välkommen i gänget som engelsk copywriter. För dig som vill veta lite mer om vem Anna är och vilka styrkor hon har passade vi på att ställa några snabba frågor. 

Vad gillar du med att vara copywriter?

Allt. Ord är så vansinnigt roliga att jobba med! Och att vara B2B-copywriter är bäst av allt för man får nörda in sig på så många olika ämnen och träffa människor som är passionerat intresserade av det de gör.

Vad har du för engelsk bakgrund?

Jag har alltid läst och älskat språk! Jag har en magisterexamen i engelska, tyska, historia, sociologi, egyptologi och tjeckiska. Efter att ha jobbat som språklärare tre år i Tjeckien flyttade jag till Sverige igen och sedan femton år tillbaka är jag engelsk copywriter och översättare. Jag är gift med en amerikan som jag envisas med att prata engelska med, trots att han kan svenska flytande. 

Vilket är det roligaste projekt du varit med om?
En mycket skeptisk och av pressen illa tilltygad person jag intervjuade för ett kundmagasin blev själaglad när hon läste första utkastet och skrev tillbaka: ”Det här är början på ett fint samarbete”. Det är lycka när man känner att budskapet går fram och att en kund känner sig förstådd och involverad.
Följer du några intressanta bloggar du kan tipsa om?

En blogg är nextdraft.com. ”The day’s most fascinating news with Dave Pell.” Nyheter om allt mellan himmel och jord och länkar för mer läsning. 

Vilken typ av kunder har du arbetat med?

Allt inom B2B. Ketchupdispensrar, heavy-duty kompositmaterial, värmeväxlare, instruktioner för sushi-restauranger, heminredning, sprutkanyler för sjukvården, cocktaildrycker, gasolspisar, resor på nätet med mera. Där det behövs engelsk text finns jag! Min största styrka som copywriter är att jag gillar att nörda in på nya saker hela tiden. Jag blir genuint intresserad av allt jag jobbar med. 

Har du några spännande fritidsintressen?

Förutom ett väldigt aktivt friluftsliv så steppdansar jag en gång i veckan. Nästan som Ginger Rogers.