Damstahl är Sveriges största stålgrossist specialiserad helt på rostfritt. Men att säga att de är specialiserade är egentligen en underdrift, passionerade är nog snarare ordet. Och passionen har, som den så ofta gör, lett till att de är experter på både rostfritt och kundservice.
Damstahl kan rostfritt stål
När en stålsort innehåller mer än 10,5 procent krom kan den klassas som rostfritt stål. Anledningen är att kromet då bildar en tunn hinna som skyddar stålet mot korrosion. Men egentligen är det fel att tala om rostfritt, för allt stål rostar till slut. Däremot har rostfritt stål betydligt större motståndskraft. Ämnet korrosion och rostfritt stål är en hel vetenskap. Och en viktig del i Damstahls verksamhet är att ge kunderna råd kring vilka produkter de ska välja för att få den optimala mixen av rostfria egenskaper i förhållande till pris. Något som kräver djupa kunskaper och lång erfarenhet. Damstahls produktexperter är mycket kunniga och det är ingen slump att en av Nordens främsta experter på rostfritt stål och korrosion, Dr Claus Qvist Jessen, sedan många år arbetar på Damstahl.
Många varianter på rostfritt
Rostfritt stål brukar man tala om, men i verkligheten finns det en uppsjö av olika sorters rostfritt som alla har sina för och nackdelar. I en kökskniv finns det stål som kan slipas men som rostar lätt (det är därför du aldrig ska köra kökskniven i diskmaskinen utan enbart skölja av den snabbt och sedan torka av bladet). Andra sorter kan vara värmetåliga, formbara eller extremt hårda beroende på vilka legeringsämnen som används. Ett av skälen till att Damstahl blivit Sveriges marknadsledande grossist inom rostfritt är att de har ett mycket brett sortiment av rostfria produkter i olika varianter på lager. Det gör att de kan leverera snabbt, i många fall inom 24 timmar, något som uppskattas av kunderna. Särskilt med tanke på att leveranstiderna från stålverken är mycket långa. Vilket är ett av skälen till att de under 2018 utökar sin kundservice genom att bygga ut lagret  i Malmö.
En digital resa tillsammans
Under senhösten gick Damstahl ut i en pitch för att hitta en byrå som kunde hjälpa dem i arbetet med att utveckla deras kommunikation, framför allt med fokus på det digitala. Vi på Navigator är både stolta och glada över att de valde oss. Nu påbörjar vi ett långsiktigt gemensamt arbete med att ytterligare förflytta företaget in i den digitala världen och positionera Damstahl som en verklig kunskapsledare. Ambitionen är att stärka samarbetet mellan försäljnings- och marknadsorganisation genom att automatisera fler processer och generera leads med hjälp av effektiva verktyg. Samtidigt som vi vässar kommunikationen och levererar relevant innehåll till samtliga målgrupper i allt fler kanaler genom hela den digitala kundresan. Damstahl Sverige AB grundades i Malmö 1977. Bolaget, som idag har 45 anställda och en omsättning på cirka 550 miljoner SEK, ingår i Damstahl Group som omsätter 2,2 miljarder kronor. Förutom Sverige har gruppen även verksamhet i Tyskland, Danmark, Norge, Holland, Slovenien, Finland och Belgien. Damstahl Group är i sin tur en del av NEUMO-Ehrenberg Group, ett familjeägt företag med en omsättning på 4,5 miljarder kronor.
maria_sv-16Kontakta oss gärna
Vill du veta mer om samarbetet med Damstahl är du varmt välkommen att höra av dig.
Maria Hoffstein
Account Director
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 10
maria.hoffstein@navigator.se