Ballingslöv

Varumärkesbyggande och säljdrivande kommunikation

Ballingslöv case bild 1

Att skapa kommunikation för högengagemangsprodukter och sällanköpsvaror kräver en perfekt balans mellan emotionella och rationella argument som möter mottagaren i rätt tillfälle när hon eller han är mottaglig för nya budskap. Säljprocessen är komplex och konsumenten är mer medveten än någonsin. Detta gäller inte minst kök, bad och förvaringslösningar.

Bakgrund

Varumärket och företaget Ballingslöv ingår i Ballingslöv International AB som är en av de ledande tillverkarna av köksinredningar i Skandinavien och Storbritannien. Produkterna säljs under ett antal starka varumärken och på respektive marknad kända varumärken såsom Kvik, Multiform och Ballingslöv. Koncernen har tillverkning i Sverige, Danmark, Storbritannien, omsätter cirka 2,3 miljarder och har ca 1100 anställda. Vi på Navigator har arbetat med flera delar i koncern men främst fokuserat på varumärket Ballingslöv på den nordiska marknaden.

Uppdraget

Navigator har arbetat med  Ballingslöv sedan 2005 med allt från strategiskt varumärkesbyggande kommunikation till säljdrivande marknadsaktiviteter. Målsättningen har varit att positionera företaget och varumärket gentemot konsumenter och återförsäljare under konceptet “Vardagsglädje”. Samt att positionera produktsortimentet och de ingående produkterna utifrån form, funktion och mervärden mot olika målgrupper.

Strategi

Konkurrensen på marknaden har successivt ökat genom åren i takt med att aktörerna inom kök- och bad har blivit fler. Köpprocessen är lång för denna typ av sällanköpsprodukter och det krävs en lång rad såväl funktionella som emotionella mervärden för att övertyga kunderna. Ambitionen har varit att positionera produkterna som svensktillverkade, lokalproducerade och långsiktigt hållbara bland annat genom att visa på att företaget ända sedan starten 1929 värnat om resurserna i närmiljön med fokus på att tillvarata, återanvända och hushålla.

Segmentering och paketering

Ballingslövs produkter inom kök och bad är skapade med olika kunder i fokus. Produkternas egenskaper har stärkts genom samarbete med exempelvis välkända arkitekter. Olika mervärden har definierats och lyfts fram för olika delar av sortimentet gentemot olika målgrupper.

Målgrupper

Privatmarknad | Slutkonsumenter, återförsäljare, egna butiker, DYI-butiker, med flera
Företagsmarknad | Arkitekter, byggföretag, husföretag, med flera

Lösning

Under kundlöftet “Vardagsglädje” har vi varit med och skapat allt från TV-spotar och varumärkesbyggande annonsering till säljaktiviteter och butikskoncept. Slutkonsumenter, återförsäljare, byggvaruhandeln, projejekmarknaden och arkitekter har bearbetats med inspirerande och engagerande kampanjer.

Ballingslöv case bild 2

Varumärkesstrategi

Ballingslöv Varumärkesstrategi

Framtagning av strategi och konceptet “Vardagsglädje”

Annonsering

Framtagning av varumärkesbyggande och säljdrivande annonsering.

Kataloger

Ballingslöv Kataloger

Produktion av kataloger under flera år för såväl kök, som bad och förvaring.

Lokalannonsering

Ballingslöv Lokalannonsering

Framtagning av annonser för de lokala och regionala butikerna.

Butiksmaterial

Ballingslöv Butiksmaterial

Framtagning av säljdrivande aktiviteter och material i butik.

Reklamfilm

Relaterade case

Kockum Fritid

Vi på Navigator hjälper sedan några år Kockum Fritid med deras marknadskommunikation i alla olika kanaler….

Malmö FF

Navigator har sedan 2015 arbetat som strategisk kommunikationsbyrå åt Malmö FF. Vi har bland annat arbetat fram en…

Malmö Redhawks

Vi på Navigator har hjälpt Malmö Redhawks att skapa en ny varumärkesstrategi, att ta fram och…

Niclas Bergenblad
Vi hjälper dig gärna med dina kommunikationsutmaningar.
Niclas Bergenblad
Creative Director Digital and innovation strategy