PIM-lösning

 
PIM-lösning
Ju mer produktdata, bilder, säljmaterial och marknadsföringsenheter ett företag har desto viktigare är det med ett lätthanterligt och väl genomtänkt system för hanteringen. Både för att underlätta uppdatering och framtagning av nytt material men också för att se till att rätt funktioner i företaget får rätt stöd i alla situationer. Då är det effektivt att investera i en PIM-lösning.

Skräddarsydd PIM-lösning

PIM är en förkortning för Product Information Management. Ett bra PIM-system gör det möjligt att samla all produktinformation på ett ställe så att du kan skapa en konsekvent och optimerad kundupplevelse i alla kanaler. Detta oavsett på hur många marknader du är verksam eller hur många språk du använder. Med ett bra PIM-system kan du berika den begränsade informationen som kommer från affärssystemet så att den blir fyllig och kan användas brett. Alla uppdateringar görs centralt och du kan enkelt styra och anpassa informationen för varje sälj- och marknadskanal. Detta gäller oavsett om informationen ska ut till e-handel, tryckta och digitala kataloger, webbplatser, mobila enheter, butiker, skyltning, mässor, annonser, DM med mera.

Vem bör investera i ett PIM-system?

Känner du igen dig i några av punkterna nedan kan det vara bra att investera i ett PIM-system.

 • Omfattande portfolio med många olika produkter
 • Produktinformation som förändras ofta
 • En IT-infrastruktur som inte är helt enhetlig
 • Dubbellagring av information på flera håll i organisationen
 • Ofta sista-minuten-justeringar av information
 • Flera kanaler, språk och marknader
 • Planer på e-handel
 • Krav från kunderna om elektroniska beställningar

Bättre kontroll

Med konsekvent, relevant och ständigt uppdaterad information kan du:

 • Bygga ett starkare varumärke
 • Erbjuda en bättre kundupplevelse
 • Driva och öka försäljning av olika produkter
 • Enkelt hantera olika språk, marknader och kanaler
 • Spara tid och pengar

Hjälp med implementering

Vi på Navigator har lång erfarenhet av olika typer av PIM-lösningar. Som partner till InRiver hjälper vi dig att analysera din IT-miljö för att hitta rätt integration mot nuvarande eller nya system. Vi skräddarsyr en lösning som stöttar dig i dina utmaningar med språkhanteringar, överföringar och underhåll så att arbetet förenklas så långt det går. Givetvis hjälper vi dig även att implementera systemet och skapa förståelse inom din organisation för hur det ska användas och vilka möjligheter till nya användningsområden inom sälj- och marknad som det faktiskt innebär.

Vill du veta mer?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så tar du del av de senaste trenderna inom ämnen som marknadsföring, kommunikation, sociala medier, PR och content marketing. Givetvis speglar vi även vad som händer hos oss på Navigator och hur vi hjälper våra kunder att bygga varumärken och skapa försäljning på den globala arenan. Ungefär en gång i månaden landar vi i din inkorg. Anmäl dig till nyhetsbrevet här >>

Ännu mer?

Om du vill införskaffa ännu mer ny kunskap ska du besöka samlingssidan för våra e-böcker inom olika ämnen. Här hittar du böcker, guider och infographics, fyllda med fakta och tips som vässar din kompetens i vardagen. Vad skulle du vilja lära dig mer om? Kolla in vad du kan ladda ned här >>

niclas_sv-14Kontakta oss gärna

Vill du veta mer om hur vi på Navigator skulle kunna hjälpa dig med din PIM-lösning är du varmt välkommen att höra av dig.

Niclas Bergenblad
Creative Director
Digital and innovation strategy
Tel +46 40 631 62 13
niclas.bergenblad@navigator.se
Share