Inbound marketing

 
Allt fler företag får upp ögonen för de positiva effekterna med att använda inbound marketing som modell för sin kommunikation. Inbound marketing är nära knutet till den digitala kundresan och gör det möjligt att på ett positivt och spännande sätt skapa intresse för sina budskap och på så vis generera trafik till sin webbplats. Trafik som i nästa skede kan omvandlas till leads och därefter kunder.

Vi kan hjälpa dig med din inbound marketing!

Jag vill veta mer om erbjudandet!

Vad är inbound marketing?

Inbound marketing handlar om att locka in trafik i form av besökare och potentiella kunder på sin webbplats genom att skapa attraktivt och relevant innehåll. Det handlar om att förtjäna uppmärksamheten organiskt, utan att avbryta någon. Till skillnad från Outbound marketing som snarare handlar om att trycka ut budskap som stör mottagaren flöde av aktiviteter för att få uppmärksamhet. Vill du veta mer om inbound marketing kan du ladda ner vårt whitepaper här.

Inbound marketing vs outbound marketing

Inbound marketing brukar betecknas som det nya moderna sättet att kommunicera till skillnad från outbound marketing som syftar på mer traditionell marknadsföring. Det finns siffror som visar på att inbound står för 90 procent av klicken på nätet medan outbound står för resterande 10 och att det är betydligt mer kostnadseffektivt att skaffa nya kunder med hjälp av inbound. Inbound kräver ofta lite mer kreativitet och större personella insatser medan outbound skapas genom högre budget och repetition. Samtidigt får du en ackumulerad effekt genom att arbeta med inbound marketing medan outbound-aktiviteterna tar slut den dag du inte vill investera mer pengar.

Exempel på inbound

Exempel på inbound marketing är:

 • SEO/PPC
 • Blogging
 • Content marketing
 • Nyhetsbrev med opt-in-listor
 • Aktiv PR
 • Community building
 • Earned social media
 • Word of mouth
 • Video content

Exempel på outbound

Exempel på outbound marketing är:

 • Köpta e-postlistor
 • TV
 • Radio
 • Annonser
 • Utomhusreklam
 • Popups
 • Banner ads
 • Passiva pressreleaser

Digitala kundresan

Inbound marketing är nära knutet till den digitala kundresan som normalt består av fem steg där du med hjälp av olika aktiviteter har möjlighet att generera leads och konvertera prospects till nya kunder. Här kommer några exempel på vad du kan göra i respektive fas:

 • Attrahera (Attract): Använd olika marknadskanaler och strategier som inlägg i sociala medier, blogginlägg, SEO och PPC-kampanjer för att se till att potentiella kunder hittar dig och interagerar med ditt innehåll.
 • Fånga (Capture): Lär känna dina prospects genom att få dem att lämna sin e-postadress och annan information via formulär för exempelvis nyhetsbrev och intressant information.
 • Bearbeta (Nurture): Nu när du vet vilka dina besökare är kan du börja sända e-postkampanjer och utnyttja automatiserade flöden för att bearbeta dem med kompletterande information.
 • Konvertera (Convert): Det är dags för ditt säljteam att utnyttja den information du fått fram och göra en skräddarsydd framstöt med fokus på den potentiella kundens faktiska behov.
 • Expandera (Expand): Håll tempot uppe se till att din nyvunna kund får det hon eller han behöver så att de är redo att tacka ja till fler tjänster och erbjudanden från dig.

Hjälp med inbound marketing

Vi på Navigator har stor erfarenhet av att arbeta med inbound marketing, framför allt inom B2B. Vi har metoderna, modellerna, kunskaperna, förståelsen och verktygen som krävs för att lyckas. Hör av dig om du vill att vi berättar mer om hur vi arbetar. Här hittar du ett case för hur vi jobbat med inbound marketing för Trelleborg Group.

HubSpot Certified Agency Partner

Navigator är HubSpot Certified Agency Partner. Det innebär att vi kan hjälpa våra kunder att attrahera fler besökare, konvertera fler leads, skapa fler affärer och göra fler kunder nöjda. Ambitionen är att göra kundens webbplats till den mest framgångsrika säljaren genom att automatisera flöden och effektivisera kommunikationen. Om du är intresserad av att ha HubSpot som plattform hjälper vi dig att komma igång genom vår “onboarding-process”. Som kund väljer du själv om du vill vara aktiv i plattformen eller om du vill låta oss hjälpa dig skapa kampanjer, innehåll och flöden som genererar leads. Se oss gärna som din förlängda digitala marknadsavdelning. Här kan du läsa mer om vad vi kan hjälpa till med som HubSpot Certified Agency Partner. Vill du jämföra olika inbound marketing-system kan du göra det här.

Boka en gratis konsultation idag!

Vill du veta mer?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så tar du del av de senaste trenderna inom ämnen som marknadsföring, kommunikation, sociala medier, PR och content marketing. Givetvis speglar vi även vad som händer hos oss på Navigator och hur vi hjälper våra kunder att bygga varumärken och skapa försäljning på den globala arenan. Ungefär en gång i månaden landar vi i din inkorg. Anmäl dig till nyhetsbrevet här >>

Ännu mer?

Om du vill införskaffa ännu mer ny kunskap ska du besöka samlingssidan för våra e-böcker inom olika ämnen. Här hittar du böcker, guider och infographics, fyllda med fakta och tips som vässar din kompetens i vardagen. Vad skulle du vilja lära dig mer om? Kolla in vad du kan ladda ned här >>

niclas_sv-14Kontakta oss gärna

Vill du veta mer om hur vi på Navigator skulle kunna hjälpa dig med din inbound marketing är du varmt välkommen att höra av dig.

Niclas Bergenblad
Creative Director
Digital and innovation strategy
Tel +46 40 631 62 13
niclas.bergenblad@navigator.se
Share