Färs och Frosta Sparbank

fof_webcase

Färs och Frosta Sparbank, som numer ingår i Sparbanken Skåne, var den ledande lokala sparbanken i mellersta Skåne med 225 medarbetare och närmare 150 000 kunder, såväl privatpersoner som företag.

Vi på Navigator var med och utvecklade varumärkesstrategin och kommunikationsplattformen för Färs & Frosta Sparbank och arbetade under lång tid med deras varumärkesbyggande och säljdrivande kommunikation med målet att positionera banken som en nära trygg aktör och motpol till storbankerna.


 

Färs och Frosta Sparbank

Bakgrund

Färs & Frosta Sparbank hade verksamhet i kommunerna Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Lomma, Lund, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla och Ystad. Banken hade 18 kontor och 260 medarbetare som servade 150 000 privatkunder och ett stort antal små och medelstora företag. Ambitionen var att etablera banken som en nära, lokal bank med fötterna på jorden som motpol till storbankerna med bonusregn och fallskärmsavtal. Tonen i kommunikationen var hela tiden personlig och dialogbetonad. Innan sammanslagningen var Färs & Frosta Sparbank den ledande lokala sparbanken i mellersta Skåne. Sedan 2002 hade omsättningen fördubblats till en bit över 50 miljarder kronor.

Kommunikationslösning

Färs & Frosta Sparbank var först med att gå ut och kommunicera hur mycket man återinvesterar i bygden. Sedan år 2000 hann det bli över 165 miljoner kronor. På temat ”Min bank” visades Färs och Frosta Sparbank upp som den lokala banken som investerar i bygden istället för sina bankdirektörer. Genom ”Min bank” visade vi upp en bank som känner sina kunder och vet vilka behov de har. Målgrupperna var främst privatpersoner samt små- och medelstora företag. Samarbetet med Färs och Frosta Sparbank innebar bland annat framtagande av varumärkesplattform, reklamfilmer, radioreklam, annonskampanjer både på varumärkesnivå och produktnivå, årsredovisningar, aktiviteter på egna webben, etc.

Strategi

Framtagning av kommunikationsstrategi och plattform.

Färs-o-frosta_strategi

Varumärkesbyggande kommunikation

Framtagning av varumärkesbyggande kommunikation.

Färs-o-frosta_varumärkesbyggande

Säljdrivande kommunikation

Framtagning av säljdrivande kommunikationsaktiviteter.

Färs-o-frosta_säljdrivande

Företagskommunkation

Framtagning av kommunikation riktad mot företagssegmentet.

Färs-o-frosta_företagskommunikation

Reklamfilmer

Framtagning av reklamfilmer riktade mot främst privatkunder.

Färs-o-frosta_reklmafilm

Grafisk profil

Framtagning av grafisk profil.

Färs-o-frosta_grafisk-profil

Årsredovisningar

Framtagning av digitala och fysiska årsredovisningar.

Färs-o-frosta_årsredovisning

leif_sv-14Kontakta oss gärna

Vill du veta mer om hur vi på Navigator skulle kunna hjälpa dig med din kommunikation är du varmt välkommen att höra av dig.

Leif Lindau
Account Director
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 22
leif.lindau@navigator.se
Share