HubSpot – komplett verktygsglåda för inbound marketing

Maktförskjutningen inom marknadsföring är i princip fullbordad. Idag är det köparna som själva bestämmer vilken information de vill ta del av, och de blir allt mer skeptiska till annonsering och andra metoder som avbryter mediekonsumtionen. För de företag som fortsatt vill nå ut med sina budskap (och vem vill inte det?) gäller det att börja skapa innehåll som potentiella kunder faktiskt vill ha. Inbound marketing är modern marknadsföring som fungerar, och HubSpot är en komplett verktygslåda med allt du behöver för att effektivt kommunicera och sälja till dina kunder.

Boka en gratis konsultation idag!

Så fungerar HubSpot

HubSpot är en onlinebaserad mjukvaruplattform som används för att skapa och nå ut med redaktionellt innehåll, med syfte att stärka dina kundrelationer. Med HubSpot får du ett helhetsgrepp över inbound marketing, så att du kan omvandla besökare till nöjda kunder. Plattformen består av flera integrerade delar, med funktioner såsom:

  • CMS för att skapa webb, blogg och landningssidor
  • Nyhetsbrev
  • Marketing automation
  • Lead management
  • Analytics
  • SEO
  • Sociala medier

Attrahera fler besökare

För att attrahera besökare till din webb behöver du bra och relevant innehåll. Med HubSpot kan du enkelt skapa webbsidor och blogginlägg, helt utan assistans av en IT-avdelning. Inbyggda guider hjälper dig att SEO-optimera innehållet så att det blir sökbart, snyggt och anpassat efter just dina målgruppers behov. Med bra innehåll i rätt förpackning kommer dina sidor snart att ranka högre på Google så att ännu fler hittar dem. Spridningen ökar också när du delar ditt innehåll i sociala medier, direkt från HubSpot.

Konvertera fler leads

Med hjälp av anpassade landningssidor kan du få ut mer av dina besökare. En landningssida kan exempelvis få besökarna att anmäla sig till nyhetsbrev, webinars eller prova-på-erbjudanden. I HubSpot finns färdiga mallar för att skapa landningssidor med olika fokus, så att du snabbt kan addera önskat innehåll, såsom bild, film eller formulär. Allt du gör anpassas automatiskt så att det ser lika bra ut på en datorskärm som på en mobil. Dina besökare kommer att tacka dig med fler genomförda konverteringar.

Sälj mer

När du vet vem som besöker dina sidor kan du med HubSpot anpassa innehållet efter besökarnas preferenser. Du kan också hjälpa dina besökare vidare genom att erbjuda livechat eller en chatbot, som ger svar på deras frågor. Eftersom du hela tiden kan följa dina besökare kan du ligga steget före och leda dem vidare med mer anpassad information. Och om du integrerar HubSpot CRM eller Salesforce kan du följa varje interaktion på detaljnivå och sedan använda datan till att skapa segmenterade maillistor. Anpassad information möjliggör en personligare kundresa som snabbare kommer att leda till fler framgångsrika avslut.

Få fler nöjda kunder

En nöjd kund är din bästa ambassadör. Om du levererar värde även efter avslut, kommer dina kunder att hjälpa dig att fortsätta bygga varumärket. Ett sätt att hålla dialogen vid liv är med marketing automation, där du regelbundet skapar anpassade mailutskick och erbjudanden. Och med HubSpots sociala medier-verktyg får du koll på vad som sägs om ditt varumärke i flödena, och du kommer att snabbt kunna bemöta såväl positiva som negativa kommentarer. HubSpot gör det enklare att både få fler kunder och att fortsätta hålla dem nöjda.

Vill du veta mer om HubSpot?

Känner du att HubSpot kan vara något för ditt företag? Välkommen att höra av dig till oss på Navigator. Vi är HubSpot Cerfified Agency Partner och berättar gärna mer om hur inbound marketing kan bidra till bättre kundrelationer och fler affärer. Genom vårt onboarding-program hjälper vi dig igång och kan även fungera som din förlängda marknadsavdelning och skapa content samt och kampanjer. Här kan du läsa mer om vårt erbjudande inom inbound marketing.

Läs mer om HubSpot 0m inbound marketing

Här kan du läsa mer om vad vi kan hjälpa till med som HubSpot Certified Agency Partner.
Vill du veta mer om inbound marketing kan du ladda ner vårt whitepaper här.
Här hittar du ett case för hur vi jobbat med inbound marketing för Trelleborg Group.
Vill du jämföra olika inbound marketing-system kan du göra det här.

mikael_sv-14Fler blogginlägg?

Vill du läsa fler inlägg som detta är du varmt välkommen att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Mikael Jisander
Copywriter
SEO and social media
Tel +46 40 631 62 18
mikael.jisander@navigator.se

 


 

leif_sv-14Intresserad av inbound marketing?

Hör av dig om du är intresserad av att veta mer om HubSpot och hur vi kan hjälpa just dig.

Leif Lindau
Managing Partner
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 22
leif.lindau@navigator.se
Share