Företagspresentation i videoformat

foretagspresentationDe senaste åren har vi sett en stor ökning av videobaserat innehåll på nätet. De sociala mediekanalerna bygger på allt mer rörligt innehåll och moderna webbsidor innehåller ofta videomaterial. Till följd av detta är det många organisationer som valt att göra sin företagspresentation i videoformat.

Rörlig företagspresentation

Rörlig information lockar till sig uppmärksamhet och har ofta lättare att behålla mottagarens intresse. Blandningen av visuella, textmässiga och audiella element gör att videon kan packas med stora mängder information. Men vilken information är relevant och hur presenterar man företaget bäst? Här kommer några tips.

#1 Endast det mest nödvändiga
En bra företagspresentation är kort och koncis. En video på en webbsida bör inte vara längre än tre minuter. Satsa gärna på ännu kortare. Detsamma gäller för en företagspresentation till kundmöten. Det hårdrensning i den viktigaste informationen som gäller. Fokusera på en fåtal huvudsakliga poänger. Vem har nytta av er, vad gör ni, varför och hur. Använd ett tydligt script för att underlätta och vägleda produktionen.

#2 Kvaliteten är lika viktig som innehållet
Låg kvalitet skjuter även de finaste bullet pointsen i sank. Grafik, speakerröst, dramaturgi, laddningshastighet och bildspråk ­– allt spelar roll för intrycket som videon gör. Och intrycket av videon blir intrycket av företaget. Se till att produktionen håller högsta kvalitet.

#3 De första 8 sekunderna…
Du har mellan 8 och 12 sekunder på dig att skapa intresse hos mottagaren. Finns det inget intresse efter den tiden söker de flesta sig vidare efter något annat som är mer lockande. Vilka fyrverkeriet kan du inleda med?

#4 Kompletterande element
Se till att de olika elementen kompletterar och stärker varandra. Det finns ingen mening med att ha en speakerröst som läser texten som står i bilden. Då är det bättre att foga samman röst med illustrationer eller animeringar. Det ger dynamik och liv åt presentationen.

#5 Prata med kunden
Många företag presenterar sig genom att beskriva sin bransch, sin historia, sina säljsiffror och sin ledningsgrupp. Det kan vara intressant för riktigt hängivna kunder. Men de flesta som ser videon vill veta vad de får om de väljer dig. Håll kundupplevelsen i fokus, allt annat är sekundärt!

#6 Call to action
Inkludera ett engagerande call to action i slutet av filmen. Vad är lättast för mottagaren? Att följa företaget i sociala medier, skriva upp sig för nyhetsbrev eller prova tjänsten online?

sanna-sv15Fler blogginlägg

Vill du läsa fler inlägg som detta är du varmt välkommen att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Sanna Dehlin
Digital strategist
Marketing and PR
Tel +46 40 631 62 15
sanna.dehlin@navigator.se


 

leif_sv-14Kontakta oss gärna

Vill du veta mer om vad vi på Navigator skulle kunna hjälpa dig är du alltid välkommen att höra av dig.

Leif Lindau
Managing partner
Strategic communication
Tel +46 40 631 62 22
leif.lindau@navigator.se
Share