Smart teknik blev årets julklapp

smartteknik

Smart teknik tar allt större plats i våra hem och årets julklapp blev robotdammsugaren. Robotdammsugaren är helt klart en pryl av sin tid och HUI:s motivering stämmer bra överens med det moderna hemmet: “Det har länge talats om det smarta hemmet och nu kan vi på riktigt säga att vi är där. Innovativ teknik driver på robotiseringen i samhället och med dagens tidspress söker vi verktyg som kan underlätta i vardagen. Robotdammsugaren kombinerar efterfrågan på hjälpredor i vardagen med ett starkt fokus på hemmet.”

Smart teknik i varje hem

Teknik och funktioner i de intelligenta dammsugarna varierar efter modell. De smartaste dammsugarna kan till exempel schemaläggas och återvända till sina laddningsstationer. Med kameraverktyg och ultraljud memorerar de rum och navigerar för att inte upprepa sin runda. Sedan robotdammsugens lansering runt millennieskiftet har de blivit betydligt snyggare och tystare.

Andra spännande hemmaprylar med smart teknik:

  • Misfits smarta glödlampor som kan ställas in efter dina sömnbehov.
  • Cityzens D-shirt med inbyggda sensorer som bland annat kan läsa av din hastighet, acceleration, temperatur eller hjärtfrekvens.
  • Dropscale används tillsammans med företagets receptapp och hjälper hemmakocken att lyckas med matlagning och bakning. Appen är kopplad till användarens sociala medier
  • Crestron ger dig möjlighet att reglera tv:n, musikanläggningen, larmsystemet, temperaturen, persiennerna och andra tekniska enheter i en och samma app.

Mer inspiration?

Nyfiken på hur du själv kan göra ditt hem lite smartare? Kika in på littleBits och få inspiration till stora och små hemmaprojekt.

God jul och gott nytt år

Det här är vårt sista inlägg för i år.  Vi vill önska våra kunder, samarbetspartners och andra vänner god jul och gott nytt år! Själva tar vi jullov den 24 december och är tillbaka på kontoret den 7 januari.

sanna-sv15Kontakta oss gärna

Vill du läsa fler inlägg som detta är du varmt välkommen att på vårt digitala nyhetsbrev.

Sanna Dehlin
Digital strategist
Communications and marketing
Tel +46 40 631 62 15
sanna.dehlin@navigator.se
Share