Samlad fakta om Google+

google+

Google+ har ännu inte blivit riktigt stort i Sverige men bland annat i USA är kanalen väletablerad och spridd inom utvalda kretsar. Om du inte har kollat närmare på din fakta om Google+  kan det vara dags. Inte minst i SEO-syfte eftersom Google älskar Google+.

Fakta om Google+

Google+ är en social tjänst som lanserades av Google under 2011. Anledningen till att tjänsten lanserades var för att utmana Facebook och Twitter som vid tidpunkten var världens största sociala nätverk. Det är svårt att ta fram statistik på hur många aktiva medlemmar tjänsten har då personer med Gmail-konton automatiskt registreras för ett Google+ konto, vilket mötts av en hel del kritik. Detta innebär att det finns mycket fler konton än vad det finns aktiva medlemmar. Enligt statistik från statista.com har Google+ runt 300 miljoner aktiva användare*

Google+ användningsområden

För att använda Google+ krävs det att man har ett konto på Google. Som användare finns det flera möjligheter med tjänsten. Du kan bland annat styra hur du syns i andra tjänster från Google genom att presentera dig själv med text och bild i Google+. Du kan enkelt dela bilder med andra och delta i forum för att diskutera dina favoritintressen. På Google+ kan du även följa andra användare utan deras godkännande. Det är dock möjligt att styra över vem som får se vilket innehåll genom enkla ändringar i kontots inställningar.

Google+ för företaget

Som företag kan man ha en egen sida på Google+. En företagssida gör det möjligt att skapa en offentlig identitet vilket gör det enkelt för kunder att hitta uppgifter om företaget, såsom adress och öppettider. Genom Google+ kan företaget därför förstärka sin webbnärvaro med Google.

Nyckelfakta om Google+

  • Lanserades av Google under 2011
  • Var tänkt att utmana Facebook och Twitter
  • Har 300 miljoner aktiva medlemmar idag*

*www.techtimes.com

niclas_sv-14Kontakta oss gärna

Vill du veta mer om Google+ är du varmt välkommen att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Niclas Bergenblad
Creative Director
Digital and innovation strategy
Tel +46 40 631 62 13
niclas.bergenblad@navigator.se
Share