Samlad fakta om Flickr

flickr Flickr har funnits i relativt många år nu men det är först på senare år som många företag fått upp ögonen för tjänsten som en publik samlingsplats för sina bilder. Några exempel är Ericsson och Samsung som delar med sig av bilder från världens alla hörn. Här har vi samlat lite intressant fakta om Flickr.

Fakta om Flickr

Flickr grundades 2004 av företaget Ludicorp. Innan Ludicorp grundade Flickr arbetade de med onlinespel och då det var svårt att få finansieringen att gå ihop startades Flickr. Förhoppningen var att bygga en enklare tjänst med sin teknologi och sedan sälja den vidare. Redan under 2005 köptes Flickr utav Yahoo. Flickr har idag över 92 miljoner användare. Varje dag laddas det upp ungefär 1 miljon bilder på plattformen*.

Flickrs användningsområden

Flickr är en tjänst för uppladdning av bilder och videor. Materialet kan antingen delas offentligt eller hållas privat. På Flickr kan du tagga dina bilder vilket gör att du enkelt kan söka i egna album men även efter bilder som andra lagt upp på just det du är intresserad av. Flickr är även en social tjänst där du kan kommentera innehåll och interagera med andra användare.

Creative commons

På Flickr bestämmer du som upphovsman hur andra användare får använda ditt material och om du önskar betalt för vidareanvändning. Plattformen har olika rättighetsnivåer baserade på Creative Commons. På så sätt kan missbruk av bilder förhindras.

Flickr för företag

Som företag kan man använda Flickr för att samla tusentals bilder på en plattform. Genom att tagga bilderna kan man även öka sin synlighet inom relevanta områden. Flickr är även bra för företag då man genom att göra bra bilder tillgängliga för gratis vidareanvändning kan säkra att innehåll som sprids håller god kvalitet.

Nyckelfakta om Flickr

    • Grundades 2004
    • Ägs sedan 2005 av Yahoo
    • 92 miljoner användare världen över*
    • Ungefär 1 miljon bilder laddas upp varje dag*

*www.expandedramblings.com

 

niclas_sv-14Kontakta oss gärna

Vill du veta mer om Flickr och andra sociala medier är du varmt välkommen att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Niclas Bergenblad
Creative Director
Digital and innovation strategy
Tel +46 40 631 62 13
niclas.bergenblad@navigator.se
Share