Samlad fakta om LinkedIn

faktaomlinkedin

LinkedIn brukar kallas för det professionella nätverket eftersom det främst är i sin yrkesroll man är aktiv och det framförallt är företagsrelaterade frågor som debatteras. Här har vi samlat fakta om LinkedIn för dig som vill vidga dina vyer.

Fakta om LinkedIn

LinkedIn lanserades av Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke, Eric Ly och Jean-Luc Vaillant under 2003. Efter en månad på marknaden hade LinkedIn 4500 medlemmar. Idag visar färska siffror att nätverket har över 400 miljoner användare världen över*.

LinkedIns användningsområden

LinkedIn har som fokus att fungera som ett professionellt nätverk där användare bland annat kan hålla kontakt med gamla kollegor, söka arbete, knyta affärskontakter och rekrytera personal. På LinkedIn lägger man som användare in sina meriter i vad som kan liknas vid ett digitalt CV. Det går också att ladda upp publikationer eller artiklar som man skrivit. På LinkedIn är det möjligt att ge sina kontakter personliga rekommendationer, både skriftligen och genom att intyga kompetenser som personen i fråga själv fyllt i att han eller hon besitter.

LinkedIn för företag

För företag erbjuder LinkedIn flera möjligheter. Genom att ha en företagssida på LinkedIn kan man enkelt sprida nyheter om företaget. Plattformen erbjuder även smarta lösningar för rekrytering av ny personal. På senare tid har det blivit allt vanligare att marknadsföra inlägg på LinkedIn. Genom att betala pengar kan ett företag synas på LinkedIn även hos de som inte aktivt valt att följa företaget.

LinkedIn Pulse

Idag finns även LinkedIn Pulse, en separat applikation som gör det möjligt för användare att modifiera nyhetsflöden efter vilken typ av nyheter man är intresserad av. Här går det att läsa inlägg från andra LinkedIn-användare som man inte har direkt kontakt med. Applikationen gör det enkelt att sålla ut specifika branschnyheter och sedan dela dem vidare. Alla kan bli skribenter i Pulse vilket gör det möjligt, för bland annat företag, att synas och skapa sig en röst inom relevanta områden.

LinkedIn i Sverige

I slutet av oktober 2014 meddelade LinkedIn via ett pressmeddelande att de passerat 2 miljoner användare i Sverige. De gick samtidigt ut med en förteckning över de branscher där LinkedIn används mest i Sverige och där dominerade IT & teknologi. Flest svenska medlemmar bor i de tre storstäderna*.

Nyckelfakta om LinkedIn

  • Grundades 2003
  • Över 400 000 000 användare världen över
  • Mer än 2 miljoner användare i Sverige
  • IT & teknologi är den bransch som har flest anslutna användare i Sverige
  • I Sverige är LinkedIn störst i Stockholm, Malmö och Göteborg*

 

niclas_sv-14Kontakta oss gärna

Vill du veta mer om LinkedIn och andra sociala medier är du varmt välkommen att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Niclas Bergenblad
Creative Director
Digital and innovation strategy
Tel +46 40 631 62 13
niclas.bergenblad@navigator.se
Share