Åtta viktiga trender inom healthcare 2015

trenderinomhealthcare

Det brukar ta i genomsnitt cirka två år innan de förändringar som sker i USA får genomslag i Norden. Även om internet och den teknologiska tillväxten snabbar upp processen är det fortfarande relevant att studera det som händer på andra sidan atlanten för att vara väl förberedd. Inte minst om man arbetar inom sjukvården eller läkemedelsindustrin. Här följer åtta viktiga trender inom healtchare som du behöver hålla koll på.

Trender inom healthcare 2015

Aldrig tidigare har den amerikanska healthcare-industrin varit så uppkopplad, konsumentorienterad och innovativ. Det gör att branschen står inför stora förändringar under 2015. Och det är många som vill vara med och påverka eller för den delen ta de l av de närmare 3 triljarder dollar som sektorn beräknas omsätta under året.

1. Gör-det-själv-behandling

Undersökningar visar att läkare och konsumenter nu är redo att anamma högeknologiska personliga behandlings-kit. Wearable-teknologi, devices kopplade till smartphones och mobila appar blir allt mer värdefulla hjälpmedel som kommer att öka dramatiskt under året.

2. Gå från app till device

Antalet godkända mobila medicinska devices för hemmabruk hos patienter och i deras smartphones kommer att öka ytterligare under året. Detta gör det lättare att både ställa diagnos och behandla men samtidigt ökar kraven på att det skapas bra säkerhetssystem för att skydda informationen.

3. Balansera det privata mot bekvämlighet

Det som är privat kommer att förlora i relation till bekvämlighet under 2015 när patienterna utnyttjar digitala hjälpmedel och tjänster för att samla och analysera hälsoinformation.

4. Kostnadseffektiva innovationer

Den ökande kostnaden för medicinska behandlingar, allt fler äldre och många patienter med kroniska sjukdomar skapar krav och efterfrågan på mer kostnadseffektiva innovationer främst vad gäller kreativa leveransformer och managementsystem.

5. Prissätta positiva resultat

Med allt fler högt prissatta nya produkter och specialläkemedel på marknaden år 2015 kommer vi att se en ökad efterfrågan på bevisföring och definitioner av vilka positiva resultat produkterna leder till.

6. Öppna upp allt till alla

Fler initiativ gällande transparens kring klinisk data, verkliga patientresultat och finansiella samarbeten mellan läkare och läkemedelsföretag kommer att förbättra patientvården och öppna upp för nya möjligheter.

7. Välmående omdefinieras

Under 2015 kommer ekonomin att förbättras och samtidigt går allt fler baby-boomers i pension. Dessa ställer helt nya krav på hälsa och välmående vilket gör att engagemanget från alla aktiva inom hälsosektorn för att tillfredsställa deras önskemål kommer att öka drastiskt.

8. Win-win-partnerskap

Nya samarbeten, öppna kollaborativa plattformar och icke-traditionella partnerskap kommer att sporra läkemedelsföretagen att ta klivet mot nya konkurrenskraftiga strategier.

Trendrapport >>

Trenderna är i första hand hämtade från PWC’s rapport “HRI’s top ten health industry issues 2015”. Vill du läsa hela rapporten kan du göra det här.

malin_sv-14Kontakta oss gärna

Vill du veta mer om de senaste trenderna inom healthcare är du varmt välkommen att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Malin Staberg
Account Director
Strategic and operative communication
Tel +46 40 631 62 21
malin.staberg@navigator.se
Share