Brainwriter, ett samspel mellan hjärna och maskin

brainwriter

Brainwriter kan kategoriseras som ”wearable technology” och innefattar teknologi som man bär på kroppen. Tanken bakom Brainwriter är att man ska kunna ägna sig åt design och skapa konst utan att använda kroppen. Idén bygger på den tidigare uppfinningen Eyewriter.

Konceptet brainwriter

Brainwriter startade som ett projekt, framtaget av Not Impossible Now, anpassat för en känd graffitikonstnär vid namn Tony Quan som diagnostiserats med ALS (amyotrofisk lateral skleros). Sjukdomen innebär att nervceller i hjärnan, ryggmärgen och hjärnstammen dör vilket gör att kroppens rörlighet blir kraftigt begränsad. Brainwriter har skapats som ett open-source projekt, designat för allmänheten att modifiera och experimentera med, och den första allmänna utställningen av projektet ägde rum mellan juli och september i år.

Sensorer på huvudet

Brainwriter används genom att man placerar sensorer som är kopplade till en mjukvara, på huvudet. Denna mjukvara är designad för att sedan i 3D kunna skriva ut vad användaren tänker på. När Brainwriter blir tillgänglig för allmänheten kommer priset ligga på runt 400 dollar.

Ökad livskvalitet

Skillnaden mellan Brainwriter och andra produkter som skapar ett samspel mellan hjärna och maskin är att Brainwriter går att modifiera och experimentera med. Tidigare produkter kan endast sammankopplas med ett begränsat antal elektroniska plattformar och är betydligt dyrare. Ny teknologi som Brainwriter innebär ett stort kliv i utvecklingen av hjälpmedel som kan skapa ökad livskvalité för människor som drabbats av sjukdomar som påverkar kroppens rörlighet.

För att se Not Impossible Now’s officiella video om Brainwriter, klicka här >>

emilia_svKontakta oss gärna

Vill du veta mer om Brainwriter eller andra trender är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Navigator.

Emilia Billing
PR Consultant
Tel +46 40 631 62 15
emilia.billing@navigator.se
Share