It-dogs gör succé i sociala medier

IT-dog

Har du sett fler fyrbenta varelser på Instagram på sistone? Och är hashtagen #dogsofinstagram bekant? Den har nämligen använts nästan 11 miljoner gånger. Är våra husdjur på väg att ta över i sociala medier?

Storytelling i sociala medier

En trend som fått snabb spridning på plattformen Instagram är att husdjursägare skapar konton åt sina pälsbeklädda familjemedlemmar, framförallt sina hundar. Dessa hundspecifika konton används sedan för att bedriva storytelling kring hundens liv och ibland skrivs bildtexten som om det vore hunden själv som berättar sin historia.

Hundar med kändis-status

Vi väljer att kalla en del av dem för it-dogs. It-dogs menar vi är just de hundar som har tiotusentals följare och som har uppnått en så kallad ”kändis-status”, framförallt rör det sig om hundar från USA. Dessa fyrbenta celebriteter blir exempelvis inbjudna till olika evenemang i marknadsföringssyfte. En del blir t.ex. maskotar för sportorganisationer och i ett välkänt fall figurerar en hund känd från Instagram i ett eget spel som går att laddas ner av andra via mobilen.

Starka varumärken

Ägarna till dessa hundar har lyckats skapa starka varumärken kring sina hundar och vi förutspår att det inte dröjer länge förrän vi ser svenska it-dogs på Instagram. Idag går det redan att hitta flera svenska hundar och kennlar på Instagram och i många fall tycks syftet bara vara att sprida fina bilder som tilltalar hundälskare. Och vem blir inte emotionell av ett par hundögon?

Två av Instagrams mest populära it-dogs:

  • manny_the_frenchie: Med 551 000 följare och eget spel är detta i särklass en av de mest populära hundarna på Instagram idag.
  • ginny_jrt: Omskriven i tidningar som den gladaste hunden på Internet och med ett gediget följarantal på 315 000 användare.

emilia_svKontakta oss gärna

Vill du veta mer om de senaste trenderna inom sociala medier är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Navigator.

Emilia Billing
PR Consultant
Tel +46 40 631 62 15
emilia.billing@navigator.se
Share