Nya mattrenden food trucks på väg

foodtrucks

Vårt moderna samhälle ställer ständigt nya krav inom många olika områden, exempelvis mat och dryck. Vi är ofta på språng och behöver äta snabbt och enkelt. Men många har tröttnat på de etablerade snabbmatställenas ibland tråkiga och näringsfattiga alternativ.

Food trucks på stan

Detta ligger till grund för framväxten av en helt ny sorts snabbmat, nämligen god och vettig mat serverade från så kallade food trucks, som placeras på stan där människor passerar. Maten kallas ofta för street food eller gatumat och har blivit något av en ny mattrend. Fokus ligger på närproducerade råvaror i vällagade och ofta nyskapande rätter till ett lägre pris än på restaurang.

Stark trend i USA

Många restauranger ser ett stort hot i denna typ av konkurrens, och snabbmatsmarknaden kommer troligtvis att ritas om framöver. Trenden startade i USA och där står food trucks redan för cirka 35 procent av snabbmatsindustrin. Här i Sverige har Stockholm kommit en bit på väg, och både i Göteborg och i Malmö börjar det röra på sig. Utmaningarna ligger i regelverk och att säkerställa en säker hantering vad gäller hygien och miljö. Food trucks ställer också nya krav vad gäller snabb kommunikation och marknadsföring, och sociala medier är en viktig kanal för att få ut information och bygga relationer med kunderna.

 

Share