Bättre SEO med Google+ för företag

googleplusOm företag har nytta av att vara aktiva i sociala medier är en fråga som diskuterats livligt de senaste åren. Och vilket nätverk är bäst? Facebook med flest användare? LinkedIn med tydlig affärsprofil? Eller Twitter för korta, snabba uppdateringar? Svaret på om och vilka sociala nätverk just ditt företag bör använda ska undersökas noggrant. Men oavsett intresset av att interagera socialt finns det en tjänst alla företag bör överväga: Google+.

Gynnar sökmotorrankingen

Skälet till att just Google+ har en särställning inom sociala medier handlar om att Google även är den ledande sökmotorn. Genom att ha en aktiv företagsprofil i Google+ hjälper du Google att förstå vilka nyckelord som ska associeras med din verksamhet. Inlägg på exempelvis Facebook och Twitter hamnar inom respektive plattforms väggar, och är inte alls lika sökbara som om de placerats på Google+.

Exakt hur Googles algoritmer fungerar är en väl förborgad affärshemlighet, men experter är ense om att aktivitet på Google+ är gynnsamt ur SEO-perspektiv. Bland annat följande faktorer spelar in:

  • Antalet följare (avgör möjligheten till spridning)
  • Inläggens kvalitet och relevans för verksamheten
  • Inläggens popularitet i form av delningar och plus

Skapa en företagssida

Utan att behöva lägga ner alltför mycket arbete kan du börja med att skapa en företagssida på Google+. Fyll noggrant i profilen med nyckelord som är relevanta för verksamheten. Därefter kan du börja dela innehåll från din vanliga hemsida, eller skriva nytt innehåll enbart för Google+. Sköter du korten rätt kommer det inte att dröja alltför länge innan ditt företag presenteras tydligare och rankar högre på Google.

 

Share